Senaste foruminläggen

Kombinationsbehandling vid astma sparar pengar för landstingen

Kombinationsbehandling vid astma sparar pengar för landstingen

Genom att gå över till en ny behandlingsstrategi för patienter med astma kan landstingen spara minst 32 miljoner kronor årligen, rapporterar nätupplagan av Dagens Medicin.

Vid astma ges vanligen förebyggande behandling tillsammans med luftrörsvidgande behandling vid behov. I inhalatorn Symbicort från Astra Zeneca kombineras de båda behandlingarna.
Behandlingen med Symbicort gör att landstingen kan spara pengar, främst genom att patienten använder mindre läkemedel vid kombinationsbehandlingen och att den förebyggande behandlingen blir mer kontinuerlig. Det visar en studie som undersökt hälsoekonomiska aspekter av olika behandlingar och som publiceras i ett kommande nummer av tidskriften Respiratory Medicine.
Läs mer om studien och resultaten på Dagens Medicins hemsida.

Om Symbicort

Symbicort är ett kombinationsläkemedel som är godkänt för långsiktig underhållsbehandling av astma hos patienter som är 12 år eller äldre. Symbicort tas två gånger per dag och innehåller en kombination av två beprövade läkemedel mot astma, budesonid, som är en inhalerad kortikosteroid, och formoterol, som är en snabbt insättande och långverkande beta2-agonist. Symbicort är inte avsedd att ersätta snabbverkande inhalatorer och ska inte användas för att behandla de akuta symtomen vid astma.

Ansökan om behandling för barn

I början av juni i år  lämnade Astra Zeneca in ansökan om utökad indikation (sNDA) till det amerikanska läkemedelsverket FDA. Ansökan gäller för användning av inhalationsaerosol Symbicort® (budesonid/formoterol fumaratdihydrat) vid långsiktig underhållsbehandling av barnpatienter med astma i åldrarna 6 till 11 år.

Källa: Dagens medicin och Astra Zenecas hemsida
Bild på kvinna som inhalerar Symbicort: Astra ZenecaSkrevs: 11:47 den 2 september 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Pannacotta

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com