Senaste foruminläggen

E-posta för mjölkfri After Eight

E-posta för mjölkfri After Eight

Hittills har den engelska varianten av After Eight som säljs i Sverige varit helt mjölkfri. Men tidigare i år ändrades receptet så att chokladen numera innehåller smörolja. Som konsumenter kan vi påverka - var med och e-posta för att receptet åter blir mjölkfritt!

På frågan om varför man har valt att använda smörolja i After Eight fick vi som svar från Nestlé att man gör det för att förbättra kvaliteten. Smörolja är ett vattenfritt fett som framställs av grädde eller smör. På Livsmedelsverket har man inte mätt mängden mjölkproteiner och kan därför inte ange vilken mängd mjölkproteiner det innehåller. På After Eight-förpackningen står det att produkten kan innehålla spår av mjölk.

Risk att missa

Nestlé som äger varumärket After Eight har inte gått ut med ändringen annat än på förpackningens ingrediensförteckning. Därmed finns det risk att allergiker och andra som vill äta mjölkfritt missar ändringen om man inte läser innehållsförteckningen varje gång.

Var med och påverka

Mjölkfri.com har varit i kontakt med Nestlé för att höra om vi som konsumenter kan påverka så att receptet åter blir mjölkfritt. Svaret vi fick var att vi kan mejla Nestlés konsumentforum. Alla synpunkter och önskemål som kommer in till dem sammanställs varje månad till rapporter vilka skickas till kategoriansvariga inom varje produktkategori.

Så var med och skicka e-post till Nestlé. Du kan använda vårt förberedda e-postmeddelande där du skriver under med ditt namn. Annars kan du e-posta direkt till forum@se.nestle.com

Tillsammans kanske vi kan få Nestlé på andra tankar!
Pernilla Alm-Ramberg
Redaktör mjolkfri.comSkrevs: 09:01 den 6 oktober 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Tårtbotten, ägg- och glutenfri

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com