Senaste foruminläggen

Föreläsning om astma och allergi

Under hösten ger Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg en serie föreläsningar under rubriken ”Verktyg för bättre hälsa”. Vid ett av tillfällena ställs frågan om astma och olika former av allergier går att förebygga.

Under höstens sex föreläsningskvällar kan allmänheten ta del av den expertkunskap som finns inom sjukhuset kring hälsofrågor. Varje kväll består av flera kortare föreläsningar.

Tre av föreläsningarna riktar sig särskilt till föräldrar och handlar om barnfetma, ätstörningar, missbruk och barns psykiska utveckling. Den 18 november kl 18.00-20.00 ställs frågan om astma och olika former av allergier går att förebygga. Här tar man upp punkterna:

Andra föreläsningar i serien handlar om mäns och kvinnors hälsa och tar upp livsstilfaktorer som rökning, övervikt och motion men också rent medicinska ämnen som exempelvis cellprovskontroller, manligt könshormon och benskörhet. Under varje kväll medverkar sjukhusets specialistläkare och representanter från andra yrkesgrupper med specialkunskap i sina respektive ämnen.

– Det är mycket positivt att vi som experter kan delge befolkningen av vår kunskap, både om vanliga hälsoproblem och hur man håller sig frisk, säger Ing-Marie Bergbrant, kvalitetsdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Föreläsningarna ha fri entré men antalet platser är begränsade.

Läs mer på Sahlgrenska sjukhusets hemsidaSkrevs: 21:24 den 13 oktober 2008 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Löksoppa med krutonger, 4 port

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com