Senaste foruminläggen

Mjölkfria vinnare i Chark-SM

Mjölkfria vinnare i Chark-SM

I oktober avgjordes SM i charkprodukter i Göteborg. Av årets vinnare är majoriteten tillverkade utan mjölk och flera av dem även utan soja, ägg och gluten.
– Produkterna håller mycket hög kvalitet och vi har återigen fått bevis på att en vinst i Chark-SM är en viktig kvalitetsstämpel och ett försäljningsargument mot slutkonsument, säger Susanne Ekstedt som är ansvarig för Chark-SM.

Chark-SM arrangeras av SIK (SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och branschföreningen Kött och Charkföretagen. Tävlingen som startade 2001, anordnas vartannat år och hade i år femton olika klasser. Ambitionen är att värna om och utveckla den svenska köttbranschen.
Fyra av årets deltagare - Jokkmokks Korv, Lindvalls Chark, Munka Charkuteriet och Jakobsdals Chark - tog hem två SM-titlar var.

Delade ut produkterna

Efter tävlingen delades de högklassiga charkprodukterna från domarbedömningarna ut till Stadsmissionen, Räddningsmissionen och Frälsningsarmén i Göteborg.

– Det här bidraget kommer att göra stor nytta för oss. Vi har 200-300 personer som kommer till Stadsmissionen varje dag för att få ett lagat mål mat eller få med sig lite mat hem, säger Lasse Buxfeldt på fältavdelningen för Johanneskyrkan på Stadsmissionen. Vi är tacksamma för alla bidrag som vi får och Chark-SM:s bidrag kommer att hjälpa många behövande.

Vinnarna

Här är vinnarna i de olika klasserna i årets Chark-SM. Vi har fått uppgifter från de flesta tillverkare om vad deras produkter innehåller. Läs för säkerhets skull ingrediensförteckningen eftersom innehållet kan ändras. Vid några vinnare finns inga uppgifter, vilket beror på att vi inte fått kontakt med tillverkaren. De kan också ha mjölkfria produkter:


Bilden: Domarna granskar bidragen i årets Chark-SM.

Bild och källa: Chark-SM:s hemsida samt de olika vinnarföretagenSkrevs: 09:25 den 10 november 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Janssons frestelse

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com