Senaste foruminläggen

Stora möjligheter för Oatly i Kina

Stora möjligheter för Oatly i Kina

Slår Oatlys pågående studie med kinesiska skolbarn väl ut kan havredrycker serveras till måltiderna på kinesiska skolor om några år. Det innebär enorma möjligheter för det svenska företaget, som då planerar att starta egen tillverkning i Kina, uppger Helsingborgs Dagblad.

I slutet av 1990-talet gjorde de kinesiska myndigheterna en stor hälsoundersökning av kinesiska barn. Den visade att barnens allvarligaste näringsproblem var brist på kalcium, järn och vitamin A.

– Mjölk innehåller både kalcium och vitamin A och därför startade myndigheterna ett skolmjölksprogram. Problemet med det är att kineserna inte är vana att dricka mjölk och de flesta är laktosintoleranta. Dessutom säger det sig självt att skulle det krävas enorma investeringar för att förse 120 miljoner kinesiska skolbarn med mjölk, sade Rickard Öste i en intervju för mjölkfri.com år 2007.

Tillsammans med det kinesiska hälsoministeriet utvärderar nu Oatly havredryckerna i en studie med 250 kinesiska skolbarn fram till mitten av år 2010. Dryckerna i studien är berikade med bland annat järn, kalcium samt A och D-vitaminer. Om projektet slår väl ut kan havredryckerna godkännas som ett alternativ till mjölk av de kinesiska myndigheterna och kan därmed införas i de kinesiska skolorna, uppger Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om Oatly i Kina i en intervju med Richard Öste på Helsingborgs Dagblad 2009-01-08.

Läs mer om Oatly och havre i vårt tema om havre från november 2007.

Produktionsbild från Oatly.Skrevs: 22:08 den 8 januari 2009 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Äppelkaka med mandel

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com