Senaste foruminläggen

Oatly satsar med nya förpackningar

Oatly satsar med nya förpackningar

Denna vecka byter Oatly förpackningar på alla sina produkter. Innehållet är detsamma men dryckerna klassas numera som kylvaror. Det gör att de placeras i kyldisken och därmed blir lättare att hitta, både för allergiker och andra hälsomedvetna konsumenter.

Under våren satsar Oatly för att nå en bredare målgrupp - alla konsumenter som är intresserade av hälsa och välbefinnande. Det gör man genom att alla havredrycker (utom sugrörsförpackningarna) blir kylvara och genom att byta till förpackningar som ska synas bättre i kyldiskarna.

Tänka i nya banor

Enligt Oatly associerar de nya förpackningarna till det som företaget står för - hälsosamma livsmedel som gör gott. De ska också visa att man vågar tänka i nya banor: utan att vända på begreppen hade det aldrig blivit möjligt att dricka havre.

– Oatly har sedan länge förknippats med produkter för dem som inte tål mjölk, vilket medfört att många inte varit medvetna om havreprodukternas alla andra användningsområden, deras hälsofördelar och hur goda de faktiskt är. Med vår nya strategi placerar vi våra produkter inom hälsosegmentet, där de också kommer att sticka ut rejält. Detta öppnar nya marknadsmöjligheter, säger Jan Johansson, vd på Oatly.

Ny strategi

Alla Oatlys produkter baseras på två naturliga råvaror: svensk havre och vatten. Havre har en mängd goda egenskaper: en balanserad näringssammansättning som passar mycket bra för människans näringsbehov, samma nyttiga fett som i rapsolja och olivolja med låg andel mättat fett och gott om fibrer. Havre innehåller också lösliga fibrer, så kallade "betaglukaner", som har en förmåga att sänka förhöjda kolesterolvärden.

Om sortimentet:
Oatlys produkter finns i form av drycker i flera smaker och som vaniljsås, iMat (används som matlagningsgrädde), pannkakssmet och glass. Som kylvara med en kortare hållbarhetstid kan produkterna bättre bevara smak och näringsämnen och nya i kyldisken blir Havredryck Plus, Ekologisk Havredryck och Havredryck med chokladsmak. Produkterna finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

Källa: Pressmeddelanden från OatlySkrevs: 11:33 den 4 februari 2009 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Apelsinsmoothie

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com