Senaste foruminläggen

Näring viktigare än smak vid val av barnmat

Näring viktigare än smak vid val av barnmat

Närmare var tredje förälder tycker att bra näringsvärde är viktigare än smak när de väljer färdiglagad barnmat, medan var fjärde föredrar tvärtom. Det visar en undersökning som Nestlé Nutrition genomfört med 810 föräldrar.

Undersökningen visar att konsumenterna blir allt medvetnare om vikten av näringsriktig mat och oroligare för sitt barns hälsa. Samtidigt sade 53 procent av föräldrarna att de gav sina barn något de skulle kategorisera som onyttigt eller sötsak minst en gång i veckan.

Strikta regler för barnmat

För någon vecka sedan offentliggjordes en brittisk studie om näringsinnehållet i vissa brittiska barnmatsprodukter. Enligt studien, som genomfördes av brittiska Children’s Food Campaign innehåller vissa produkter som marknadsförs till barn en högre mängd transfett än så kallad skräpmat.

– I tillägg till de strikta regler för vad barnmat i burk, vällingar och grötar får och inte får innehålla så är vi i Sverige också måna om att den mat som man ger till små barn skall ge dem en god start i livet. Dessutom är svenska föräldrar mycket kostmedvetna så denna undersökning kan inte appliceras på den svenska marknaden, säger Anette Järvi, Med. Dr. och nutritionell rådgivare på Nestlé barnmat.

Undersökningen genomfördes 2008 av Nestlé Nutrition och TNS Gallup med 810 föräldrar med barn i åldrarna 4-36 månader.

Källa: Nestlé Nutrition

Foto: ShutterstockSkrevs: 22:14 den 25 maj 2009 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Bärsmoothie

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com