Senaste foruminläggen

Prova allergivänliga varor på lördag

Prova allergivänliga varor på lördag

Denna vecka är det Vänliga Varor-veckan på ICA Kvantum runt om i Sverige. Med veckan vill ICA Kvantum visa att man bryr sig om sina allergiska kunder lika mycket som alla andra och på lördag kan du passa på att provsmaka laktos- och mjölkfria varor i butikerna eller ställa frågor till din lokala Astma- och Allergiförening eller Celiakiförening.

För tredje året i rad arrangerar ICA Kvantum Vänliga Varor-veckan andra veckan i september. I Sverige finns det fler än hundra ICA Kvantum och på lördag den 12 september samarbetar de flesta butiker med lokala Astma- och Allergiföreningar eller Celiakiföreningar. I butikerna visar föreningarna då olika allergivänliga produkter, anordnar provsmakningar tillsammans med butiken och kunderna kan ställa frågor till föreningarna.

– Det har alltid varit ett lyckat event och kunderna sätter stort värde på att dessa butiker lyfter frågan för en kundgrupp som växer, säger Anne Voss-Schrader som är allergiansvarig på ICA och fortsätter:

– Under veckan vänder vi oss till alla födoämnesöverkänsliga. Framför allt till dem som inte tål gluten, laktos, mjölkprotein, men även till dem som inte tål soja, ägg, fisk/skaldjur eller nötter. Mestadels håller vi en bredd, men i år koncentrerar vi oss lite mer på laktos- och mjölkproteinfritt.

I år har ni även med parfymfria produkter. Ökar efterfrågan på sådana produkter?

– Ja, det gör det. Även om vi inte kommit lika långt när det gäller doftöverkänslighet, så jobbar vi på att bli ännu bättre där. Att frågan är stor är det fler och fler som inser.

Extrapriser på allergivänligt

Veckans reklamblad från ICA Kvantum innehåller bra priser på allergivänliga produkter. Har andra affärer inom ICA liknande extrapriser?

– De andra profilerna (Nära, Supermarket och Maxi) har även de då och då bra priser på allergivaror, men denna vecka är det i en Kvantumbutik man hittar extrapriserna. Det är Kvantumbutikerna som tagit initiativet till Vänliga Varor-veckan, men jag vet att de andra profilerna jobbar på att hitta ett eget och bra sätt att tillmötesgå sina kunder. Så småningom kommer det säkert att synas också.

Påverka din egen affär

Om det inte finns en ICA Kvantum där jag bor, hur kan jag då påverka min ICA-affär att vara med på Vänliga Varor-veckan nästa år?

– Säg gärna till butiken att de bör lyfta frågan och göra något bra och trevligt för sina allergiska kunder. Om man som kund till exempel har frågor om allergisortimentet, ska man alltid prata med sin ICA-handlare eller butikens allergiansvariga. Vi har mer än 500 allergiprodukter i vårt centrala allergisortiment, så saknar man någon artikel i sin ICA-butik, ber man butiken ta hem den. Listan på vad som finns i vårt sortiment kan man hitta på ica.se/allergi. Där finns också information om de olika födoämnesallergierna samt en hel del goda recept, som nästan inte innehåller några allergener alls. Självklart kan man också kontakta de lokala Astma- och Allergiföreningarna eller Celiakiföreningarna, säger Anne Voss-Schrader.

Fakta:
ICA kallar sitt allergisortiment ”Vänliga Varor”.
För generella frågor kan du kontakta ICAs kundkontakt på tel 020-83 33 33 eller genom mejl. Adresser hittar du under fliken kundservice på ica.se.

Bild: Utdrag ur veckans reklamblad från ICA Kvantum



Skrevs: 22:18 den 9 september 2009 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Muffins, 12 st

Nya artiklar

Fiskegänget



Bli medlem på mjölkfri.com