Senaste foruminläggen

Öppna föreläsningar i Uppsala

Akademiska sjukhuset i Uppsala ger i oktober öppna föreläsningar om livet med en funktionsnedsättning. Hur klarar man förändringarna och hur hittar man nya vägar till ett fullgott liv? På torsdag handlar det om barnallergier och den 21 oktober om celiaki och allergiska och icke-allergiska orsaker till matintolerans.

Arrangörer är Blå Rummet på Akademiska sjukhuset i samarbete med Handikappföreningarnas samarbetsorgan (HSO) och nio handikappföreningar.

– Vi vill visa på att livet, även om det ibland blir annorlunda, inte behöver bli en evig uppförsbacke. Genom att ordna föreläsningar med personer som har egna erfarenheter av olika funktionsnedsättningar så får åhörarna en bild av svårigheterna och - framförallt- möjligheterna till ett gott liv. Med experternas medverkan får vi även en inblick i vad vården kan göra, hur diagnostik/ behandling utvecklats, säger Thomas Österberg, ombudsman för HSO i Uppsala län.

Tid & Plats: 7, 8 och 21 oktober klockan 13.00-17.15, Grönwallsalen, Ingång 70, Akademiska sjukhuset

Ur programmet:

  • 7 oktober: Njurtransplantationer, bipolär sjukdom och schizofreni
  • 8 oktober: Barnallergier, elöverkänslighet och stroke
  • 21 oktober: celiaki, ulcerös kolit och crohns sjukdom

Hela programmet hittar du på Akademiska sjukhusets hemsida.

På föreläsningarna medverkar bland annat Astma- och Allergiföreningen i Uppsala län, Celiakiföreningen i Uppsala län och Riksförbundet för mag- och tarmsjuka (RMT) i Uppsala län.

Källa: Akademiska sjukhuset i UppsalaSkrevs: 13:10 den 5 oktober 2009 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Mild räksås, 2-4 port

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com