Senaste foruminläggen

Bra faktablad att ladda ned

Bra faktablad att ladda ned

På AKCSyd:s hemsida kan du ladda ned bra faktablad om olika födoämnesöverkänsligheter, pollenallergier och korsreaktioner. Alla faktablad är faktagranskade och uppdateras kontinuerligt.

AKCSyd står för Allergikompetenscentrum och finns på Lunds Universitetssjukhus. Centrat har funnits sedan 2007 inom södra sjukvårdsregionen (Skåne, Kronoberg, Blekinge och södra Halland) och samordnar kunskap, utbildning och forskning för att uppnå ökad kraft i arbetet med allergi.

Faktabladen om olika allergier finns samlade i hemsidans kunskapbank. Här ska både allmänheten och vårdpersonal kunna hitta information som är lättillgänglig, tillförlitlig, kontinuerligt uppdaterad och baserad på vetenskapliga rön.

På Allergikompetenscentrum ser man astma och allergi som systemsjukdomar med multiorganpåverkan. Med det menar man att sjukdomarna kan drabba ett helt organsystem i en människa och att det därför är viktigt att se patienten som en helhet. Därför samarbetar man med olika specialiteter, som lung- och allergimedicin, öron, näs- och halssjukdomar, hudsjukdomar, arbets- och miljömedicin, barn- och ungdomsmedicin, klinisk immunologi och allmänmedicin.

Faktabladen hittar du på AKCSyds hemsida.

Källa: AKCSydSkrevs: 08:35 den 10 maj 2010 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Grönkålssoppa, 4 port

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com