Senaste foruminläggen

Allergivänlig mässa 23-24 november

Den 23-24 november är det dags för mässan "Mat för livet" i Stockholm. Mässan vänder sig till alla som är nyfikna på eller vill lära sig mer om gluten-, laktos-, mjölk- och sojafria produkter. Här kan du träffa utställare, ställa frågor till dietist och läkare, lyssna på föredrag eller ta en allergivänlig fika.

Förra året lockade mässan 3120 personer och Celiakiföreningen i Stockholms län, som står som arrangör, hoppas på besöksrekord.
- Det har vi lyckats göra varje år sedan starten 1995 med undantag för ett år. Men då berodde det med all säkerhet på att årets första snöstorm och ishalka drog in över en stor del av landet under mässdagarna, säger Iréne Jonson som är ordförande för Celiakiföreningen i Stockholms län.

Fler utställare för varje år

Mässan lockar både fackfolk och privatpersoner från hela Norden. Dessutom anordnar celiakiföreningarna i flera län bussresor för sina medlemmar.
Det ökade intresset från livsmedelsproducenternas sida märks på antalet utställare som växer för varje år - i år 62 mot förra årets 52.
- Ett stort antal kommer dessutom igen varje år och gruppen växer, eftersom den här mässan är den enda i sitt slag.

Har kunskapen om allergier och intoleranser ökat hos livsmedelsproducenterna de senaste åren?
- Ja, jag är helt övertygad om att både intresset och kunskapen har ökat. Celiakiföreningen i Stockholm samarbetar med flera av kedjorna. Med stort intresse tar de del av det som händer på marknaden och vad det är vi vill ha. Det märks väl tydligt bland annat på utvecklingen av laktosfritt, säger Iréne Jonson.

Om mässan:

Plats:
Sollentuna Expo Center, Sollentuna
Öppettider:
Fredag 23 november 2007 kl 11.00-17.00
Lördag 24 november 2007 kl 10.00-16.00
Inträde:
Inträdet kostar 80 kr (gratis för barn under tre år), medlemmar i celiakiföreningen betalar 60 kronor om man visar sitt giltiga medlemsbevis.

Mer information om mässan hittar du på Celiakiförbundets hemsida.Skrevs: 08:08 den 12 november 2007 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Citron- och apelsinpaj med hallon

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com