Senaste foruminläggen

Oatly uppmanar göteborgare att vara mjölkfria i 72 timmar

Oatly uppmanar göteborgare att vara mjölkfria i 72 timmar

Musikfestivalen Way Out West 2015 sponsras av Oatly och kommer inte att servera mjölk under festivalen. Men festivalen är inte helt mjölkfri eftersom det kommer att finnas både glass och ost tillverkat av mjölk. Nu utmanar Oatly göteborgarna att vara helt mjölkfria under 72 timmar, det vill säga under hela festivalen.

I samband Way Out West 2015 lanserar havredrycksproducenten Oatly en kampanj för att hjälpa hela Göteborgs stad att bli mjölkfri under 72 timmar.

Oavsett hur lyckat det blir så kommer vår planet att vinna stort på kampanjen, menar Oatlys VD Toni Petersson.

– Om vi bryr oss om planeten vi bor på ens det minsta lilla så vet vi att det är upp till oss att göra förändringar som leder mot ett mer hållbart samhälle. Tänk en stund på vad som händer om du byter komjölk mot havredryck. Utsläppen av växthusgaser går ner med 69 procent, landanvändningen med 79 procent och energianvändningen minskar med 60 procent. För att ta steget från att bara snacka till att faktiskt göra något som visar vad man står för så vill vi få fler människor att under 72 timmar byta mjölken mot havredryck och se vad som händer.

Enligt Toni Petersson är det ganska lätt för folk att förstå behovet av att äta en välbalanserad, näringsrik kost och samtidigt bidra till något bra för vår planet. Men att faktiskt göra det, eller att veta hur man gör det, är något helt annorlunda.

– Det är inte lätt att få folk att byta vanor eller att prova något nytt. Det känns riskfyllt och obekvämt, som att man måste offra något. Just därför har vi valt att jobba med 72 timmar. Vi vill att folk ska få känna på förändring utan att behöva tänka på det, eller åta sig att förändra hela sina liv.

En cappuccino i taget

Fokus för kampanjen har legat på att få företag att haka på och att uppmuntra caféer i Göteborg att servera havrelatte och cappucinos med havredryck under helgen. De som vill delta i eventet kan gå in på hemsidan 72hrs.se och skriva under att de inte ska dricka mjölk under 72 timmar.

Alla som skriver under  får sitt namn listat på hemsidan och har en chans att få ett personligt tack på Way Out Wests videoskärmar under festivalen. Där kommer festivalbesökarna också få fortlöpande uppdateringar om hur mycket koldioxid- och växthusgasutsläpp som sparats. Vid slutet av festivalen annonseras de totala koldioxidbesparingarna.

Toni Petersson ser ingen motsättning mellan eventet och det svenska lantbruket.
– Vi stödjer svenskt lantbruk. Alla våra produkter görs av en bas på svensk havre som odlas på svensk mark och skördas av svenska bönder, menar Toni Petersson.

Way Out West och 72 timmar hålls den 13-15 augusti. Läs mer på Way Out Wests hemsida.

Källa och bild: OatlySkrevs: 15:50 den 7 juni 2015 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Äppelkaka med mandel, äggfri

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com