Senaste foruminläggen

Premiär för Wellness-mässa

Premiär för Wellness-mässa

Kost, motion, hälsa och välbefinnande står i fokus vid den första Wellness-mässan på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom produkter och tjänster handlar mässan om kunskap: i olika seminarier delar läkare, forskare och andra experter med sig av fakta, synpunkter och råd för ett friskare liv.
Mässan håller öppet den 28 februari -1 mars.

Hela fredagseftermiddagens föreläsningar och debatt ägnas åt temat barnfetma.

- Barnfetman är ett av våra största hot mot folkhälsan, säger specialisten på barns viktproblem, professor Claude Marcus vid Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

- Gör vi inget åt den ökande fetman bland dagens barn tyder allt på att de blir den första generationen med kortare medellivslängd än sina föräldrar.

Pionjär inom stenåldersmat

På mässan föreläser den svenske pionjären inom paleolitisk kost (stenåldersmat), Staffan Lindeberg som är allmänläkare och docent vid Lunds universitet. Under rubriken "Dagens och morgondagens alternativa kostråd" talar han om hållbar utveckling ur ett näringsperspektiv.

Staffan Lindeberg har tidigare genomfört ett uppmärksammat forskningsprojekt med öbor på Kitava utanför Nya Guinea och funnit att dessa klarar sig undan hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och även vissa cancertyper så länge de håller sig till den ursprungliga födan fri från spannmål, mejeriprodukter, raffinerat matfett och socker.

Andra punkter ur mässans program:  

mässans hemsida kan du läsa mer om seminarierna som ingår i inträdesavgiften.

Källa: pressmeddelande från WellnessMässanSkrevs: 17:10 den 27 februari 2008 | I kategorin: Tips | Skriv ut

Recept

Polenta på spenatbotten

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com