Senaste foruminläggen

Nya allergirena korvar

Nya allergirena korvar

Txistorra [uttalas tjistårra] är Scans senaste tillskott i sortimentet kryddiga korvar. För restauranger och storhushåll har man även lanserat Hot Dogs korvbollar. Båda korvarna är allergirena enligt SÄRNÄR, vilket innebär att de är helt fria från gluten, laktos, ägg, soja, mjölk och ärtor.

Årets nykomling i Scans sortiment med kryddiga korvar heter Txistorra, med inspirationen hämtad från Baskien – en region med stark och särpräglad matkultur. Enligt Scan har Txistorran en mustig smak och är kryddad med paprika, timjan, persilja, tomat och vitlök. I Baskien är Txistorran en populär korv på tapasdiskarna, stekt och skuren i bitar på en skiva baguette och serverad med en kall öl.

Ny design med vykort

Scan har även designat om hela kryddiga korv-sortimentet. Nu är varje förpackning är som ett vykort från respektive korvs hemland där korvens historia och användningsmöjligheter presenteras.

Köttbullsrund korv med kebabsmak

Scan Hot Dogs korvboll är en liten rund skinnfri korv med kebabsmak. Storleken är som en köttbulle.

- Korvbollen är en unik och kul produkt som är speciellt framtagen för barn. Den både ser ut och smakar annorlunda än vår ordinarie Hot Dogs eftersom den är helt rund och smaksatt med kebabkryddor. Vi tror att storhushållen uppskattar att kunna servera något som går utanför de traditionella rätterna, även barn vill ha variation på sin mat. De har fått en bra respons från våra kunder, redan innan produkten kommit ut på marknaden. säger Caroline Åslund som är produktchef på Scan AB.

Fakta:
Båda korvarna är allergirena enligt SÄRNÄR, vilket innebär att de är helt fria från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein.
Hot Dogs korvboll innehåller svenskt gris- och nötkött. Kötthalt 34 %, fetthalt 15 %.
Txistorra innehåller svenskt gris- och nötkött och har naturskinn. Köttmängd 73 %, fetthalt 23 %.

Korvarna på bilden är Txistorra och Andaouille, en annan av Scans kryddiga korvar. Foto från Scan.

Källa: Pressmeddelanden från ScanSkrevs: 08:53 den 17 mars 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Butterkaka, glutenfri

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com