Senaste foruminläggen

Carlshamn Mejeri åter på margarinhyllan

Carlshamn Mejeri åter på margarinhyllan

För två år sedan försvann namnet Carlshamn Mejeri från mejeridiskarna och vi har istället kunnat köpa mjölk- och sojafritt margarin under namnet Keiju. Men nu är de tillbaka med nya ränder och med ny hemsida som lanseras idag.

Fyra av de nio margarinerna från Carlshamns mejeri är mjölk- och sojafria samt fria från citron. De är framställda av pressad rapsolja och innehåller dessutom kulturväxten Camelina Sativa, som är rik på Omega 3 och har en optimal balans mellan Omega 3 och 6.

– Dessa produkter möter dagens alltmer specifika och ökade krav på att äta hälsosamt men samtidigt med hög kvalitet och bibehållen smakupplevelse. Vi vill tillgodose behoven hos den växande grupp människor som har allergier av olika slag, säger Mette Krabbe Åkerlind, marknadschef på Carlshamn Mejeri. 

– Intresset för functional food växer dessutom explosionsartat både i Sverige och internationellt. I Sverige har vi under lång tid varit marknadsledare på mjölkfria matfetter. Med återlanseringen av Carlshamn Mejeri vill vi placera ett klassiskt, omtyckt varumärke i rätt tidsanda och i linje med framtidens mattrender.

Snabbast växande på svenska marknaden

Carlshamn Mejeris mjölkfria margariner lanseras i både fast och flytande form samt två varianter för smörgåsen, en lättare (40%) och en med normal fetthalt (80%). Två av produkterna är särskilt utformade för att passa matlagning och bakning.

Under 2007 ökade försäljningen av mjölkfria margariner med 21 procent i Sverige (Källa: AC Nielsen). Segmentet väntas fortsätta växa i snabb takt både i Sverige och utomlands till följd av ökat intresse för hälsomat och ökande antal allergiker. Under 2007 ökade Keijus mjölkfria margariner kraftigt i försäljning (29 procent) och var snabbast växande på den svenska marknaden.

Gott gotti gott gott

Kommer du ihåg ”gott gotti gott gott”? Det var den slogan som användes när Carlshamn lanserades 1994. Nu är förpackningarna tillbaka med sina ränder, men i modernare tappning och vi lär få höra ”gott gotti gott gott” igen. Läs mer om det på den nya hemsidan för Carlshamn Mejeri.

Källa: Pressmeddelande från Carlshamn Mejeri
Bild från Carlshamn MejeriSkrevs: 06:47 den 15 maj 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Örtagårdssås

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com