Senaste foruminläggen

Arla Foods köper finska Arla Ingman

Arla Foods som sedan tidigare äger 30 procent av aktierna i finländska Arla Ingman Oy AB, har nu köpt alla aktier i företaget. Ingman glass som bland annat tillverkar Tofuline ingår dock inte i köpet.

För ett och ett halvt år sedan köpte Arla Foods 30 procent av aktierna i Finlands näst största mejeriföretag, det privatägda Ingman Foods, med option att köpa resterande del inom tre år.
Nu köper Arla Foods resten av aktierna och Arla Ingman blir ett helägt dotterbolag från och med den 28 augusti.
 
– Vi har använt tiden till att lära känna den finska marknaden bättre och öka kontakterna med de finska mjölkbönderna. Och nu tar vi det avslutande steget i den här affären, säger Hans-Åke Hammarström, Arla Foods Nordenchef.

Planerat sedan länge

Köpet är planerat sedan länge och genom att dela upp förvärvet i två steg har Arla kunnat etablera sig gradvis på den finländska marknaden så att mjölkbönder, kunder och konsumenter förstår att Arla är en aktör också med lokal förankring. Nu fortsätter diskussionerna med Arlas samarbetsmejerier och lokala bönder om ett ännu närmare samarbete i framtiden. Hur det samarbetet kommer att se ut är dock inte klart.

Tofuline inte i förvärvet

Den sojabaserade glass-sortimentet Tofuline tillverkas av Ingman Ice Cream Oy Ab, vilket inte ingår i förvärvet.
 
Källa: Pressmeddelande från Arla Foods, Arla Ingmans hemsida

Foto: Arla FoodsSkrevs: 08:54 den 27 augusti 2008 | I kategorin: Nytt om produkter | Skriv ut

Recept

Gravad lax med smak av glögg

Nya artiklar

FiskegängetBli medlem på mjölkfri.com