Allergivänlig matmässa i Malmö

Lördagen den 19 september är det dags för matmässan ”Det goda livet – med specialkost” i Malmö. Mässan vänder sig till alla som inte tål gluten, laktos, mjölkprotein eller sojaprotein.

På mässan kan man träffa livsmedelsföretag och få tillfälle att köpa produkter till rabatterade mässpriser. Även dietist och kokboksförfattare kommer att finnas på plats.

Celiakiföreningen i Skåne län (en länsförening inom Svenska Celiakiförbundet) står bakom mässan som arrangeras för andra gången. På premiären förra året kom många fler besökare än väntat, och även i år tror arrangörerna på ett stort intresse.

– I år har vi utökat med större lokaler och ungefär 30 utställare. Nytt för i år är också att vi bjuder alla barn på glass, säger Carin Tjellqvist från Celiakiföreningen i Skåne.

Tid: Lördagen den 19 september klockan 10.00-16.00.
Plats: Slagthuset på Jörgen Kocksgatan 7 a, på promenadavstånd från Centralstationen.
Inträde: 80kr
, 40kr för medlemmar i Svenska Celiakiförbundet (SCF) & Dansk Cøliaki Forening vid uppvisande av medlemskort.
 Barn under 12 år går in gratis

På mässans hemsida kan du bland annat se en lista över utställarna.

Svenska Celiakiförbundet är en intresseorganisation för alla som har celiaki (även kallad glutenintolerans). Förbundet företräder också laktosintoleranta, samt de som inte tål mjölk - eller sojaprotein.

Celiakiförbundet arbetar för att öka kunskapen i samhället om dessa diagnoser. 
Målsättningen är att medlemmarna ska kunna leva ett så friskt liv som möjligt och ha tillgång till livsmedel fria från gluten, laktos, mjölk – eller sojaprotein.
 Förbundet har 24 000 medlemmar i ca 30 läns- och lokalföreningar.

Källa och bild: Celiakiförbundet