Senaste foruminläggen

Besök en ekobonde i helgen

Besök en ekobonde i helgen

Om du är i Skåne i helgen kan du passa på att besöka någon av de skånska ekobönderna. Under samlingsnamnet Ekorundan bjuder femton gårdar på både insikter och utsikter i lantlig miljö. Ekorundan är som Konstrundan men med det ekologiska jordbruket och bonden bakom plogen i fokus.

I år bjuder 15 ekologiska gårdar in intresserade konsumenter att uppleva det ekologiska lantbruket på nära håll. Gårdarna är spridda över hela Skåne, från Båstad i nordväst till Baskemölla i sydost, och representerar en mångfald av ekologiska inriktningar: mjölk- och köttproduktion, såväl som frukt- och grönsaksodlingar.

− Genom Ekorundan vill vi ge barnfamiljer och matintresserade chansen att lära känna sin lokala ekologiska odlare och uppfödare. De brinner alla för sin verksamhet och för framtiden inom ekologisk mat. Ekorundan ska vara en upplevelsehelg i början av september varje år, då bönderna och konsumenterna kan lära känna varandra, säger initiativtagaren Ebba Maria Olson, som även är ordförande i föreningen Ekobonden.se.

Populära aktiviteter

Gårdarna kommer att erbjuda en rad kostnadsfria aktiviteter, som ponnyridning, kobingo, skattjakt, fiske och självplock. Här finns alltså något att hämta för både barnfamiljen, miljövännen och den matintresserade konsumenten. Särskilt populärt har inslaget ”Bonden berättar” blivit, där ekobonden själv visar besökarna runt och berättar om sina odlingar. Dessutom kan man passa på att handla nyskördad ekologisk mat i gårdsbutiken och avnjuta en hemlagad fika på gården.

Läs mer på ekobonden.se

Källa: Pressmeddelande från Ekobonden

Bilder: EkobondenSkrevs: 10:09 den 4 september 2008 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Saffransvåfflor

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com