Senaste foruminläggen

Ekologiskt lördagsgodis

Ekologiskt lördagsgodis

Coop har börjat sälja det det första svenska ekologiska smågodiset. Det är Ekorrens smågodis i påsar, vilket är fritt från konstgjorda färg- och smakämnen samt sötnings- eller konserveringsmedel. En av de två sorterna är fri från mjölk och gluten.

Under september månad lanseras Sjölunda Gårds ekologiska godis i Coops butiker över hela Sverige. Produkten finns i två varianter: ”Ekorrens klassiska blandning” och ”Ekorrens syrliga blandning”. Påsarna innehåller bland annat sega frukter, colaflaskor, lakritsbitar, sura maskar och syrliga björnar. Istället för vanligt vitt socker används ekologiskt oraffinerat rörsocker.

–  Om en godisbit smakar apelsin kommer smaken från en riktig ekologisk apelsin, som växt i odlingar utan konstgödsel och mognat utan kemiska bekämpningsmedel. Den gula färgen på godisbiten kommer också från en riktig apelsin. Förutom frukt är det ingredienser som ekologisk lakritsrot, ekologisk kanel och ekologiska fläderbär som ger godiset smak och färg, berättar Charlotte André som är delägare i Sjölunda Gård.

–  Vi tycker att produkten är mycket intressant eftersom vi vill kunna erbjuda våra kunder ett ekologiskt alternativ även när det kommer till smågodis. Dessutom är det ekologiska godiset i den syrliga blandningen helt laktosfritt, glutenfritt och vegetariskt, säger Martina Molander på Coop.

Ekorrens klassiska blandning innehåller mjölk.

På Ekorrens hemsida kan du läsa godisets ingrediensförteckning.

Källa: Pressmeddelande från Sjölunda gård.Skrevs: 08:54 den 26 september 2008 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Pitabröd

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com