Senaste foruminläggen

Nya mjölkfria mellanmålsdrycker

Nya mjölkfria mellanmålsdrycker

Nu lanserar Raisio mjölkfria mellanmålsdrycker i smakerna skogsbär samt havtorn & aprikos. Dryckerna är fiberrika och gjorda för att passa som ett mättande och nyttigare mellanmål.

Mellanmålsdryckerna säljs under namnet Elovena. I Finland är det ett välkänt varumärke och man säljer bland annat havregryn, snabbgröt, kex och flingor baserade på havre. Namnet Elovena kommer av det gamla kvarnbolaget Elo och avena sativa, latin för havre, och företaget är en del av Raisio-koncernen där även Carlshamn Mejeri ingår.
– Den nya mellanmålsdrycken som är baserad på havre lanserades för ett år sedan i Finland och den har blivit en succé, säger Mette Krabbe Åkerlind som är marknadschef på Raisio Sverige.

Färska bär

Dryckerna finns i smakerna skogsbär samt havtorn & aprikos. Båda innehåller färska bär och är rika på fibrer. De är även sötade med socker.
– Det är ett bra och mättande mellanmål med låg fetthalt som man kan ta med sig till träningen eller på utflykten. Skogsbärsdrycken innehåller hela 44 procent av dagens fiberbehov medan drycken med havtorn och aprikos ger hela dagens C-vitamin och Omega-3 behov.

Fler produkter kommer

De två dryckerna säljs i portionsförpackningar om 2,5 dl och kostar runt 15 kronor. De finns idag på Coop och Vi-butikerna och på ICA från februari nästa år.
– Måltidsdryckerna är en del av ett mellanmålskoncept och vi kommer att lansera fler produkter i samma serie längre fram, avslutar Mette Krabbe Åkerlind.

Elovenas hemsida kan du läsa mer om dryckerna.Skrevs: 10:58 den 26 november 2008 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Tårtbotten, äggfri

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com