Senaste foruminläggen

Ny faktasida om spannmålsallergi

Ny faktasida om spannmålsallergi

Nu kan du läsa om spannmålsallergi på mjölkfri.com. Spannmålsallergi är allergi mot våra sädesslag vete, råg, korn och havre. Allergin kan bryta ut hos barn eller vuxna och man kan vara allergisk mot ett eller flera spannmål, vanligast är allergi mot vete. Till skillnad mot celiaki, glutenintolerans, kan spannmålsallergi växa bort.

På våra faktasidor om allergier och intoleranser hittar du fakta om några av våra vanligaste födoämnesöverkänsligheter. Det är ett komplext ämne och sidorna är generellt skrivna. Därför är det viktigt att komma ihåg att just din reaktion kan se annorlunda ut än den som beskrivs på sidan. Likadant är det på andra hållet: om du inte har någon diagnos men tycker att beskrivningen stämmer på dig, är det inte säkert att du har just den sortens överkänslighet som beskrivs. Det finns även andra tillstånd som kan ge liknande symptom och behandlingen kan därmed också skilja sig.

Om du misstänker att du eller någon i din omgivning är födoämnesöverkänslig är en kostdagbok ett bra tips. Skriv upp vad du äter och hur du mår. Tag med kostdagboken till din läkare som kan ha den som stöd i din utredning.

Faktasidorna är granskade av Kent Åke Henricson som är barnallergolog och överläkare 
vid Barn- och ungdomskliniken på Länssjukhuset i Halmstad. Faktasidorna ersätter inte en läkares personliga undersökning och diagnos.

Faktasidan om spannmålsallergi och andra födoämnesöverkänsligheter hittar du genom att klicka på Allergier/intolerans i vänstermenyn.Skrevs: 09:06 den 16 mars 2009 | I kategorin: Mjölkfri.com | Skriv ut

Recept

Äppelkaka med mandel, glutenfri

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com