Senaste foruminläggen

Nytt hjälpmedel för laktosintoleranta

Nytt hjälpmedel för laktosintoleranta

Prolaktas är ett nytt hjälpmedel vid laktosintolerans. Istället för enzymet laktas baseras produkten på probiotiska bakteriekulturer som hjälper kroppen bryta ner mjölksockret, laktosen, i matsmältningssystemet.

Prolaktas började säljas i Sverige i april i år, men har funnits i USA sedan 2003. Prolaktas innehåller en patenterad stam av den nyttiga bakterien (probiotikan) bacillus coagulans, som bryter ner mjölksocker till enklare sockerarter som är lättare för magen att smälta. Probiotikan har en livslängd i tarmen på ungefär 24 timmar, vilket gör att det räcker att ta en dos om dagen.

– När jag insåg att jag blivit laktosintolerant så använde jag ofta mellan sex och tio laktasenzymtabletter från apoteket dagligen. Jag var otroligt glad när jag upptäckte preparatet som senare skulle bli vår Prolaktas. Detta livsmedel för särskilt näringsändamål finns i två varianter; en sväljtablett, Prolaktas, samt en tuggtablett, Prolaktas Junior, för barn från 3 år och andra som ej kan svälja hela tabletter, säger Andreas Wiklund som är försäljningschef på Laktas Import, vilka importerar Prolaktas.

Prolaktas tas en gång om dagen och kan användas av den som är laktosintolerant, men den hjälper inte mjölkallergiker. Produkten kan innehålla spår av mjölkprotein (kasein). Än så länge går produkten bara att beställa genom Laktas import. Läs mer om laktosintolerans och mjölkallergi på våra faktasidor.

 Skrevs: 10:29 den 15 juni 2009 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Pitabröd

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com