Senaste foruminläggen

ICA Maxi satsar på mat för alla

ICA Maxi satsar på mat för alla

Under nästa vecka, vecka 49, börjar ICA Maxi:s satsning ”Mat för alla” med provsmakningar och skyltning som guidar kunderna rätt i butikerna.
– Målet är att butikerna ska få ett ännu bättre sortiment och att kunderna känner att Maxi är det naturliga valet när de ska handla, säger projektledaren Peter Stevelind på ICA Maxi.

Från och med nästa vecka kommer hyllorna med glutenfria, laktosfria och mjölkfria produkter att synas tydligt i Maxi-butikerna, så att kunderna lätt hittar dem. Dessutom har man informationsställ med material kring allergi och överkänslighet. Materialet kompletterar informationsmaterialet kring ICA:s vänliga varor och har tagits fram i samarbete med ICA:s allergiansvarige.

– Vi har redan ett stort och bra sortiment på Maxi, men vi har hittills inte berättat det så tydligt för kunderna. Nu har varje Maxibutik en allergiansvarig som har gått en särskild utbildning. Han eller hon fungerar som kundens förlängda arm som stöttar och försöker ta reda på svar till kundernas frågor. Dessutom hjälper den allergiansvarige till att utveckla butikens sortiment, säger Peter Stevelind.

Här kan vi som kunder vara med och påverka den lokala butikens sortiment. Om du saknar någon vara i sortimentet kan du lägga en lapp i butikens förslagslåda och sedan kontaktar butiken dig om du vill.

Under nästa vecka lagas mat för alla för provsmakning i Maxi-butikerna, och recepten kommer att finnas på ica.se/allergi. Satsningen är början på ett större samarbete mellan Maxibutikerna och Celiakiförbundet.

Bilden visar ICA Maxis nya skyltning vilken visades på mässan Mat för livet den 20-21/11 2009. Foto: Peter StevelindSkrevs: 11:12 den 26 november 2009 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Lussekatter, 30-40 st

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com