Senaste foruminläggen

Ny soygurt med vaniljsmak

Ny soygurt med vaniljsmak

För dig som tål soja lanserar Carlshamn Mejeri nu Soygurt Vanilj. Sedan tidigare finns smakerna Soygurt Jordgubb och Soygurt Blåbär. Den nya soygurten fick nyligen goda betyg i en finsk smakundersökning.

I början av 2009 breddade Carlshamn Mejeri sitt mjölkfria sortiment och lanserade både havre-, ris- och sojabaserade produkter. Soygurt Jordgubb och Soygurt Blåbär var med från starten och nu kommer även Soygurt Vanilj som är helt fri från mjölk. Fetthalten är två procent och den är berikad med kalcium. För att höja smaken använder Carlshamn äkta vanilj och frukter. I Soygurt Blåbär är fruktinnehållet 4,5 procent och i Soygurt Jordgubb 6,1 procent.

Bäst i test av soygurtar

I den finska smaktesten deltog personer som konsumerar olika yoghurtprodukter minst två gånger i veckan. Av nio soygurtar vann Carlshamn samtliga tre smakkategorier; produkter med blåbärssmak, produkter med jordgubbssmak och produkter med vaniljsmak. Soygurt Vanilj fick bäst betyg totalt sett.

– Resultatet av testet är mycket glädjande för oss och en fingervisning om att våra produkter håller hög klass, säger Camilla Fjällberg, marknadschef på Carlshamn Mejeri. I Finland har den breda massan av konsumenter redan använt sojabaserade produkter i ett stort antal år och i de finländska butikerna finns ett stort urval.

Soygurt Vanilj säljs i 0,75 litersförpackning och finns i butik från november/december. Rekommenderat pris är 2427 kronor.

Källa och foto: Carlshamn MejeriSkrevs: 09:25 den 10 december 2009 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Pannkakor, äggfria (med jäst)

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com