Senaste foruminläggen

GoGreen varnar för mjölk i Soygurt

Lantmännen Cerealia återkallar Soygurt från GoGreen med bäst-före-datum 06.03.2010. Anledningen är att en förpackning av produkten Soygurt Blåbär visat sig innehålla mjölkprotein.

– Trots att larmet bara gäller en förpackning av sorten Soygurt Blåbär och trots att våra egna tester och analyser gett negativt resultat vad gäller mjölkproteiner i produkterna väljer vi att återkalla samtliga produkter med samma bäst-före-datum som producerats på samma linje. Detta gäller 1-liters förpackningar av Soygurt Blåbär, Soygurt Jordgubb och Soygurt Vanilj/Citron, säger Peo Crona, chef för Supply Chain på Lantmännen Cerealia och fortsätter;

– Vi utökar återkallelsen eftersom detta handlar om en produkt som ska vara mjölkfri men som uppenbarligen innehållit mjölkproteiner. Vi ser allvarligt på händelsen, beklagar verkligen det inträffade och gör allt i vår makt för att komma tillrätta med problemet.

Lantmännen Cerealia har gett sina återförsäljare anvisningar om att omedelbart upphöra med försäljningen av 1-liters förpackningar av GoGreen Soygurt Blåbär, Soygurt Jordgubb eller Soygurt Vanilj/Citron med bäst-före-datum 06.03.2010.

Konsumenter som har köpt någon av produkterna kan kontakta Lantmännen Cerealias konsumentkontakt, telefon 020-84 84 84 eller konsumentkontakt.gogreen@lantmannen.com.

Källa: Pressmeddelande från GogreenSkrevs: 20:42 den 5 mars 2010 | I kategorin: Varningar | Skriv ut

Recept

Quiche, ägg- och glutenfri

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com