Senaste foruminläggen

Låglaktosmärkning på färdigmixer

Låglaktosmärkning på färdigmixer

Carlshamn Mejeri, som har ett stort sortiment av mjölk- och sojafria produkter, satsar nu på bakmixer under namnet Carlshamn Bageri. De nya mixerna är märkta med låglaktos eller laktosfri vilket är en bra service för laktosintoleranta. Mixerna passar dock inte för mjölkallergiker eftersom de innehåller mjölk.

De tre nya mixerna för muffins, cookies och våfflor är alla märkta med att de antingen är låglaktos eller laktosfri. På Carlshamn Bageri ser man det som en service till sina kunder eftersom det kan vara svårt att avgöra om den färdiga produkten är låglaktos genom att bara läsa innehållsförteckningen.

– I produkterna har vi valt att använda mjölkpulver vilket bäst förbättrar produktens konsistens och smak. I våffel- och plättmixen har vi använt låglaktoshaltigt mjölkpulver, vars laktos har sönderdelats, vilket resulterar till att det finns lite laktos i slutprodukten. Produkten passar således laktosintoleranta men inte mjölkallergiker, säger Camilla Fjällberg som är marknadschef på Raisio Sverige AB, företaget bakom Carlshamn Bageri och Carlshamn Mejeri.

Under 2010 utökas sortimentet med fler mixer. Kommer vi att se mjölkfria mixer också?

– Nej, helt mjölkfria mixar kommer inte att tillverkas inom den närmaste framtiden, men samtliga av de kommande produkterna under 2010 kommer att vara låglaktos, säger Camilla Fjällberg.

Fakta
För närvarande finns tre mixer från Carlshamn Bageri:
Muffins & Kak-mix med chokladsmak: Låglaktos. Mixen innehåller mjölk, ägg och gluten men är tillverkad utan soja.
Våffel- och plättmix: Låglaktos. Mixen innehåller mjölk, ägg och gluten men är tillverkad utan soja.
Cookies-mix med chokladsmak: Laktosfri. Mixen innehåller mjölk, ägg, gluten och sojalecitin.

Bild: Carlshamn BageriSkrevs: 08:40 den 8 mars 2010 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Ugnsrostade grönsaker

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com