Senaste foruminläggen

Barndietister prisas för sitt arbete

Barndietister prisas för sitt arbete

Margaretha Rasmusson från Helsingborg och Vera Westin från Stockholm utnämndes till Årets dietist av Dietisternas riksförbund den 14 mars 2010. De får utmärkelsen för sitt betydelsefulla arbete inom barnnutrition.

Syftet med utmärkelsen är att premiera den som under det gångna året gjort ett extra föredömligt arbete, varit en viktig förebild eller på annat sätt skapat skillnad för kollegor eller patienter. Priset delades ut vid Dietisternas riksförbunds årsmöte söndagen den 14 mars 2010.

Margaretha skapar med sitt genuina engagemang och sin kreativitet ett patientförtroende, som generar trygghet och matglädje hos allergiska barn och ungdomar. Margaretha har unika kunskaper om födoämnesöverkänslighet och låter inga språkliga eller kulturella skillnader vara ett hinder i mötet med patienten. Margarethas uppfinningsrikedom resulterar i utmärkta lösningar och recept och hon har under sitt yrkesliv blivit en betydelsefull person i många allergiska barns liv, skriver Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) i sin nominering.

Vera Westin nominerades av sina kollegor på barndietistsektionen vid Huddinge sjukhus, för att hon är en skicklig dietist som engagerar sig i sina patienter. Hennes orädda och positiva sätt skapar ett stort förtroende både bland patienter och kollegor, och ger dietisten en självklar roll i patientbehandlingen och vårdteamet. Hon har även varit drivande i arbetet för dietisters förskrivningsrätt av livsmedel för särskilda näringsändamål, SÄRNÄR, till barn med speciella behov – en angelägen fråga för patientsäkerheten och kostnadseffektiviteten i vården.

Med utmärkelsen vill styrelsen för Dietisternas riksförbund uppmärksamma den unika kompetens dessa barndietister besitter, och de viktiga insatser som görs för barn och ungdomar med behov av särskild nutritionsbehandling beroende på födoämnesöverkänslighet eller andra sjukdomar.

Källa: Dietisternas riksförbund

Bilden ovan visar Margaretha på mottagningen vid Helsingborgs lasarett. På mjolkfri.com kan du läsa en intervju med henne från år 2009. Foto:jollyfoto.se

 


Skrevs: 21:21 den 14 mars 2010 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Tomat- och löksallad

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com