Senaste foruminläggen

Temavecka för friskare svenskar

Temavecka för friskare svenskar

Med aktiviteter som ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra på sig präglas vecka 16, den 19-25 april, av temat Ett friskare Sverige. Bakom initiativet står Statens folkhälsoinstitut, på uppdrag av regeringen och under veckan deltar ett hundratal arrangörer från kommun, landsting, frivilligorganisationer och privata aktörer över hela landet med en mängd olika aktiviteter.

Temat Ett friskare Sverige bjuder på mer än från 400 aktiviteter med fokus på goda matvanor och fysisk aktivitet. Under veckan kommer särskilt fokus att läggas på fyra målgrupper: barn, ungdomar, äldre och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det blir bland annat rullatorrace i Trelleborg medan Norrbottens vårdcentraler tävlar om att skriva ut fysisk aktivitet på recept och elever från Lindeparkens gymnasiesärskola utmanar riksdagsledamöter i stafett på Stockholms Stadion .

– Det är jätteroligt att så många aktörer vill vara med och bidra till satsningen Ett friskare Sverige. Veckan ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra på sig genom konkreta aktiviteter i hela landet, säger Nina Åkeson som är projektledare på Statens folkhälsoinstitut.

Statens folkhälsoinstitut har fått regeringens uppdrag att samordna satsningen. Ett hundratal arrangörer från kommun, landsting, frivilligorganisationer och privata aktörer över hela landet deltar med en mängd olika aktiviteter.

Satsningen pågår under vecka 16. På hemsidan Ett friskare Sverige kan du läsa mer om temaveckan och vilka aktiviteter som genomförs hos dig.

Källa: FolkhälsoinstitutetSkrevs: 09:00 den 19 april 2010 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Potatissallad

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com