Senaste foruminläggen

Ny allergivänlig tvättmaskin

Ny allergivänlig tvättmaskin

I mitten av september lanserar Cylinda Sveriges första tvättmaskin för personer med kontaktallergi. Maskinen är framtagen i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och godkänd av Astma- och Allergiförbundet.

I dag har cirka 20 procent av befolkningen kontaktallergi, enligt Astma- och Allergiförbundet. Kontaktallergi kan utvecklas när huden under en längre tid kommer i direktkontakt med ett allergiframkallande ämne. Det börjar ofta redan hos barn och ungdomar och ger eksem i form av små och kliande blåsor, främst på stället där huden har utsatts för kontakt med det allergiframkallande ämnet.

Tre år att ta fram

Arbetet att ta fram den nya maskinen har tagit över tre år. Enligt Cylinda skiljer sig den från andra tvättmaskiner genom att den bland annat gör en grundlig rengöring av maskinen innan man lägger in kläderna, vilket gör att tvättmedelsrester och smuts är helt borta när kläderna läggs in. Väl inne i maskinen sköljs kläderna fler gånger än i andra maskiner.

― Den här tvättmaskinen använder lite mer vatten per kilo tvätt som tvättas, vilket gör det enklare att få bort alla tvättmedelsrester. Faktum är att vattnet i den sista sköljningen är så rent att det går att dricka, säger Bengt Thaysen som är produktchef på Cylinda.

Tvättmaskinen, Cylinda FT 776, är Svanenmärkt och har 5 års garanti. Maskinen finns i svart och vitt och rekommenderat pris är 10 000 kr. Cylinda är ett svenskt varumärke och en av de största leverantörerna på den svenska marknaden.

Källa: CylindaSkrevs: 09:24 den 7 september 2010 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Senapssill

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com