Senaste foruminläggen

Nya produkter från Finax

Nya produkter från Finax

Finax har tagit fram en serie glutenfria baktillbehör som surdegspulver, fibrex och psyllium. Tillsammans med Electrolux har man även tagit fram glutenfria recept som passar bra för deras bakmaskiner.

Finax har utvecklat glutenfria bakprodukter sedan 1983 och enligt företaget står deras mjölmixer bakom två av tre hembakade glutenfria bröd. De fyra nya produkterna är surdegspulver, fibrex, psyllium och ströbröd. Alla produkterna är glutenfria medan ströbrödet innehåller mjölkprotein.

– Finax surdegspulver är det enda glutenfria alternativet på marknaden. Det öppnar möjligheten att baka glutenfritt surdegsbröd vilket är unikt, förklarar EvaMarie Källgren på Finax.

– Det ligger mycket arbete och erfarenhet bakom vår produktutveckling. Självklart ligger smak, konsistens och kvalitet i fokus.

De nya produkterna har likadana förpackningarna men i olika färger och de beräknas kosta 24,90 kr för fibrex, 25,90 kr för surdegspulver, 29,90 kr för psyllium och 32,90 kr för ströbröd.

Recept för bakmaskiner

I samarbete med Electrolux har Finax bland annat tagit fram recept på glutenfria bröd och kladdkaka som passar i bakmaskiner. Recepten finns i den receptbok som ­följer med maskinerna. En del av recepten finns på Finax hemsida.

Källa och bild: FinaxSkrevs: 09:02 den 20 september 2010 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Hamburgare

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com