Senaste foruminläggen

Havregurt – nyhet från Oatly

Havregurt – nyhet från Oatly

Oatly lanserar en helt ny havregurt som alternativ till yoghurt. Havregurten är fri från mjölk, soja och ägg och går under gränsen för mycket låg glutenhalt. Havregurten kommer att säljas i litersförpackning och kommer ut i butikerna inom kort.

Havregurten finns i två smaker – naturell och jordgubb. Den innehåller fibrer från havre och är berikad med kalcium, vitamin D, riboflavin (vitamin B2), folsyra och vitamin B12.

Genom sina konsumentpaneler har Oatly länge vetat att intresset är stort för ett havrebaserat alternativ till yoghurt bland den stora grupp människor som inte tål mjölk eller som mår bättre av att hålla igen på intaget av mjölkprodukter.

Bakom havregurten ligger flera år av forskning och utveckling för att få fram god smak och samtidigt bevara havrens nyttigheter, som betaglukanerna vilka är lösliga fibrer från havre som är bevisat bra för hjärtat och stabiliserar även blodsockret.

– Nu kan man äntligen ställa något på frukostbordet eller servera ett mellanmål som alla kan må bra av, säger Monika Friis-Jespersen som är produktchef på Oatly.

Havregurt kommer att säljas i 1-litersförpackning och kostar cirka 29-31 kr i affären.

På Oatlys hemsida hittar du innehållsförteckningarna.

Källa och bild: OatlySkrevs: 10:15 den 25 oktober 2010 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Franskt lantbröd

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com