Senaste foruminläggen

Oatly utsedd till Årets livsmedelsexportör

Oatly utsedd till Årets livsmedelsexportör

Oatly har utsetts till Årets livsmedelsexportör av Exportrådet och Food from Sweden. Företaget får priset för sin produkt, teknik och entreprenörsanda som har bidragit till en framgångsrik etablering i flertal länder i Europa.

– Våra produkter är resultatet av ett långsiktigt forskningsarbete. När vi nu får ta emot priset som ”Årets livsmedelsexportör 2011”, är det många som har del i denna framgång. Vi som idag har förmånen att få fortsätta utveckla företaget på nya marknader runt om i världen, känner oss stärkta i vår mission; att ta fram livsmedel som gör att alla människor kan äta lite bättre och må lite bättre, säger Jan Johansson som är VD på Oatly.

Grunden till det som idag är Oatly lades på Lunds Universitet 1990 när en forskargrupp patenterade en blandning av naturliga enzym med förmågan att bryta ner stärkelsen i havre. 2001 lanserades Oatly som ett varumärke och idag finns ett brett produktsortiment som vänder sig till inte bara de som inte tål mjölk, utan till alla som är måna om sitt välbefinnande. Oatly fortsätter att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter som baseras på en flytande havrebas och har bland annat olika drycker, vaniljsås, havregrädden iMat, glass och nu senast havregurt.

– Våra framgångar i Sverige och nu på exportmarknaderna visar att våra produkter uppskattas av fler och fler som vill äta lite nyttigare, säger Jan Johansson.

”Årets livsmedelsexportör” har delats ut i tio år. Priset går till ett svenskt företag som är marknadsledare och som har lyckats med en export som utgör 50 procent av företagets totala omsättning. Bakom priset står Svenska Exportrådet och Food from Sweden.

 

På bilden ser du Oatlys produkter (bilden är ett montage)

Källa och bilder: OatlySkrevs: 22:10 den 14 april 2011 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Muffins, 6 st äggfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com