Senaste foruminläggen

Fria lanserar smördeg utan mjölk och gluten

Fria lanserar smördeg utan mjölk och gluten

Under försommaren lanserar Fria en smördeg som är fri från mjölk och gluten. Tillsammans med kocken Björn Ståhlberg, som är flerfaldig olympisk medaljör i matlagning och kökschef på Hennickehammars Herrgård i Filipstad, har man även tagit fram en receptfolder där smördegen ingår i sex recept.

– Vi vill att personer med celiaki skall finna bra glutenfria alternativ. Därför har vi tagit fram en smördeg i egen regi. Vår smördeg är gluten- och mjölkfri, precis som alla andra produkter i Frias sortiment, säger Anders Nilback som är marknadschef på Fria.

I receptfoldern finns bland annat recept på sockergräddad smördeg med färska jordgubbar och grädde, smördegspiroger och smördegsinbakad laxfilé. Recepten är inte mjölkfria men går att göra mjölkfria med motsvarande mjölkfria ingredienser.

Smördegen är fri från mjölk, soja och gluten, men innehåller ägg. Här är innehållsförteckningen: Vegetabiliskt fett, vetestärkelse (glutenfri), ägg, vatten, modifierad majs– och tapiocastärkelse, förtjockningsmedel: frukt/johannesbröd, guar, tarakärnmjöl och pektin, sockerbetsfiber, emulgator: lecitin (raps) och E 471 (veg), psylliumfröskal, salt (0,4 %), arom.

Smördegen lanseras i butiker över hela landet under försommaren. Den säljs fryst och förpackningen som väger 500 gram innehåller två delar och kostar cirka 39 kronor.

Källa och bild: FriaSkrevs: 11:16 den 22 juni 2011 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Chokladplättar, äggfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com