Senaste foruminläggen

Scan återkallar felmärkt prinskorv

Scans prinskorv som är paketerad i 1000g-förpackningar har felaktigt märkts som SärNär och återkallas därför. Enligt Scan är korvarna fria från gluten, laktos, ärt-, mjölk-, soja- och äggprotein, men återkallas eftersom de producerats i Scans anläggning i Kristianstad som inte är certifierad som SärNär-fabrik.

Återkallelsen gäller enbart Scans Prinskorv 1000 g med tunt skinn med bäst-före-datum till och med den 25/12. Förpackningarna är märkta som SärNär men korvarna är tillverkade i Scans fabrik i Kristianstad som inte är certifierad som SärNär. Därför väljer företaget att omedelbart återkalla produkten.

Om du har köpt Scans Prinskorv 1000 g med tunt skinn och är allergisk eller intolerant mot gluten, laktos, ärt-, mjölk-, soja- och äggprotein intoleranta kan du lämna tillbaka produkten i din butik eller kontakta Scans Matforum, tfn 020-59 59 77 (vardagar kl 10-16) eller via e-post till matforum@scan.se.

Om SärNär

SärNär är förkortningen för Särskilda Näringsändamål och avser livsmedel som på grund av en särskild sammansättning eller tillverkningsmetod skiljer sig från övriga livsmedel. De livsmedelsproducenter som vill producera, marknadsföra och sälja SärNär-livsmedel måste först få produktionen godkänd av Livsmedelsverket. Reglerna och föreskrifterna är mycket stränga, eftersom livsmedlet måste vara säkert och helt fritt från varje spår av de ämnen som SärNär-certifieringen avser.

 

Källa: Scan

 Skrevs: 18:00 den 29 november 2011 | I kategorin: Varningar | Skriv ut

Recept

Persikomousse

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com