Senaste foruminläggen

Pollenstationen i Umeå blir kvar

Pollenstationen i Umeå blir kvar

I januari rapporterade mjölkfri.com att Astma- och Allergiförbundet kämpar för att pollenstationen i Umeå inte ska läggas ned. Nu har Västerbottens läns landsting ändrat sig och fortsätter upphandla pollenmätningar för Västerbotten.
– Nu andas vi ut, för detta år i alla fall. Men hur blir det nästa år? Och åren därpå?, undrar förbundet i ett pressmeddelande.

Uppmärksamheten kring pollenstationen bidrog troligtvis till det ändrade beslutet. Astma- och Allergiförbundet är glada över beslutet men fortsätter att driva kravet om en nationell, stabil och långsiktig finansiering av hela landets pollenprognoser. Den statliga utredning som arbetade fram till våren 2011 har ännu inte redovisat några slutsatser.

– Vi väntar spänt på Socialdepartementets utlovade initiativ för att lösa frågan. Och vi hoppas att det landar i ett statligt åtagande om ca 3 miljoner kronor årligen till verksamheten. Det skulle innebära att ca 25 pollenfällor skulle kunna drivas över hela landet och ge utrymme till en viss utveckling av servicen till landets ca 2 miljoner pollenallergiker, skriver förbundet i sitt pressmeddelande.

Om du vill stödja kampen för pollenmätstationerna kan du hjälp dem genom att gå in på facebook och gilla, dela och tycka till.

Källa: Astma- och Allergiförbundet
Bilden är från förbundets facebooksida för pollenprognoser.Skrevs: 21:40 den 28 februari 2012 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Frukostbullar, glutenfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com