Senaste foruminläggen

Fakta att ladda ned om kvalsterallergi

Fakta att ladda ned om kvalsterallergi

Kvalsterallergi kallas ibland för dammallergi och är omgärdad av många myter och felaktiga råd, menar läkemedelsföretaget Medeca Pharma som på sin hemsida har lagt ut boken Sängkvalsterallergi av Ingegerd Larsson.

Sängkvalster trivs i varm och fuktig miljö. Eftersom klimatet är fuktigare i södra än i norra Sverige, är även kvalster och kvalsterallergi vanligare ju längre söderut man bor – oavsett hur mycket man städar hemma. Enligt Medeca Pharma som bland annat säljer kvalsterskydd får föräldrar till allergiska barn ofta uppmaningen att allergisanera hemma. Råden som de menar ofta är verkningslösa och skapar frustration hos både föräldrar och drabbade eftersom bristfällig städning inte har med kvalsterallergi att göra.

Ingegerd Larsson som har skrivit boken Sängkvalsterallergi har 20 års erfarenhet inom kvalsterallergiområdet och har varit involverad i ett 20-tal kvalsterallergistudier. Boken innehåller fakta om kvalster och råd om hur man förebygger besvär när man har utvecklat en kvalsterallergi. Den är faktagranskad av överläkare Sören Wille på barnmedicinska kliniken, Helsingborgs lasarett.

Hittills har boken tryckts i sju upplagor och har lästs av 300.000 personer.
– Det är otroligt roligt att boken har blivit så omtyckt av både patienter och sjukvårdspersonal. Det ligger rätt i tiden att nu erbjuda den som gratis download. säger Ingegerd Larsson.

Boken på Sängkvalsterallergi finns att ladda ned på sidan kvalsterallergi.se

Medeca Pharma AB är ett svenskt läkemedelsföretag som är specialiserat inom allergi och dermatologi. Företaget som grundades 1991 säljer bland annat kvalsterskydd, allergitester och adrenalinpennan Anapen som används vid anafylaktisk chock.

Källa: Pressmeddelande från Medeca PharmaSkrevs: 21:40 den 5 mars 2012 | I kategorin: Lästips | Skriv ut

Recept

Honungs- och senapsmarinerade champinjoner

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com