Senaste foruminläggen

Ny mjölkfri färdig potatisgratäng

Ny mjölkfri färdig potatisgratäng

Nu kan du fråga efter mjölkfri potatisgratäng nästa gång du går på restaurang! Solanum Odlarna lanserar en helt vegetabilisk potatisgratäng för storhushåll – den första i Sverige enligt dem själva. Gratängen finns även att köpa i vissa livsmedelsbutiker.

Solanun Odlarnas Gourmet Potatisgratäng är gjord på svenskodlad potatis. Gratängsåsen är baserad på havregrädden iMat och är smaksatt med lök, vitlök och franska örtkryddor.

– Vi ser ett ökande intresse för allergivänliga produkter som passar många, inklusive dem som inte äter mjölkprodukter. På den vägen fick vi idén om en mjölkfri potatisgratäng. Att den dessutom fungerar bättre än en gräddbaserad potatisgratäng att varmhålla är ytterligare en fördel, säger Tomas Sättlin som är VD på Solanum Odlarna.

Potatisgratängen har en fetthalt på 5 procent, är SärNär-märkt och är fri från mjölk och soja. Den säljs som färsk kylvara i förpackning med 1500 gram (6-7 portioner) som är hållbar i åtta veckor.

Förra veckan lanserades Gourmet Potatisgratäng till storhushåll och restauranger. Den finns även att köpa i livsmedelsbutikerna Citygross, Matrebellen och Matöppet. Om du handlar på ICA kan du be din handlare ta hem potatisgratängen.

Innehållsförteckning: Potatis (68%), Oatly iMAT (havrebas (vatten, havre 10%), rapsolja, emulgeringsmedel E472e, stabiliseringsmedel E415, salt), rapsolja, lök, potatismjöl, salt, lökpulver, vitlök, socker, franska örtkryddor och vitpeppar

 

Källa och bild: Solanum Odlarna

 Skrevs: 18:27 den 10 maj 2012 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Viltgryta

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com