Senaste foruminläggen

De flesta gillar rökfria uteserveringar

De flesta gillar rökfria uteserveringar

Närmare fyra av fem svenskar är för rökfria uteserveringar, visar en undersökning som Astma- och Allergiförbundet gjort. Dessutom svarar nästan fyra av tio att de undviker att besöka uteserveringar på grund av att andra röker där. Med andra ord kan rökfria uteserveringar locka fler gäster.

På uppdrag av Astma- och Allergiförbundet har undersökningsföretaget Netigate frågat 1625 slumpvis utvalda personer om hur de ser på att införa rökfritt på uteserveringar. Resultatet bekräftar de positiva erfarenheter från införandet av rökfria inomhusserveringar.

– Mycket glädjande! Nu ser vi att befolkningen i stort också är positiva till rökfritt på uteserveringar, något som våra medlemmar som har astma, allergi och annan överkänslighet varit länge, säger förbundets ordförande Ingalill Bjöörn.

Enligt Astma- och Allergiförbundet ökar stödet för rökfritt allteftersom fler upptäcker fördelarna med det.

– När det gäller rökfritt på serveringar inomhus så har det inte påverkat omsättningen negativt i något land enligt WHO. Omsättningen har varit densamma eller ökat. Genom att införa rökfritt på uteserveringar skyddar man förutom personalen även gäster som tillhör extra känsliga grupper som till exempel barn och personer med astma eller doftöverkänslighet från passiv rökning.

I sommar startar Astma- och Allergiförbundet ett projekt för att få ägare till uteserveringar att införa rökfritt på frivillig väg.

Källa: Astma- och Allergiförbundet
Bild: Shutterstock och Astma- och AllergiförbundetSkrevs: 11:57 den 29 juni 2012 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Källarfranska, 20 st

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com