Senaste foruminläggen

Rosa bullar på Kanelbullens dag

Rosa bullar på Kanelbullens dag

Visst är det härligt med doften av nybakade kanelbullar! Det är så gott att kanelbullen haft en egen dag sedan 1999. I år får vissa bullar en särskild betydelse med rosa pärlsocker.

I år passar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj på att samarbeta med bulleverantören Bonjour och alla bullar de säljer i Sverige har rosa pärlsocker under hela oktober. Syftet är att uppmärksamma Rosa Bandets arbete:

– Vi tror att många kommer bli förvånade när de ser att pärlsockret är rosa. Vi ville göra något oväntat med våra omtyckta kanelbullar, som samtidigt ökar kännedomen om Rosa Bandets viktiga arbete, säger Johanna Nilsson som är marknadschef på Vaasan där Bonjour ingår.

Kanelbullens dag instiftades 1999 och var populär redan från början. Bonjour ser normalt en ökad försäljning av kanelbullar med 20-25 procent under kampanjperioden, men i år har intresset varit ännu större.

– Beställningarna har slagit rekord i år. Intresset har ökat för varje år och det är tydligt att handlarna satsar stort på Kanelbullens dag, eftersom responsen från kunderna varit så bra tidigare år. Enligt våra prognoser kommer vi att sälja över 3 miljoner kanelbullar i samband med kampanjen, säger Johan Cronehag som är försäljningschef på Vaasan.

Kanelbullens dag har en egen hemsida där du kan läsa mer om bullar och hitta goda recept. I recetpsamlingen på mjölkfri.com hittar du bullar som är fria från både mjölk, soja, ägg och gluten. Smaklig spis!

Källor: Vaasan, Kanelbullens dag
Bilder: Vaasan

 


Skrevs: 19:39 den 1 oktober 2012 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Ugnsstekta äpplen

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com