Senaste foruminläggen

Nytt glutenfritt mjöl

Nytt glutenfritt mjöl

Risenta lanserar kokosmjöl som passar i bröd, kakor och muffins eller som fiberberikning i smoothies. Kokosmjöl är naturligt glutenfritt har ett högt protein- och fiberinnehåll.

Enligt Risenta har konsumtionen av kokosnötsvatten och kokosolja ökat de senaste åren och intresset för kokosprodukter gör att man nu lanserar kokosmjöl.

– Kokosmjölet är en efterlängtad nyhet i bakhyllan och den milda smaken av kokos gör att mjölet har många användningsområden. Det kan användas i bröd- kak- och muffinsbakning eller som fiberberikning i smoothies eller yoghurt, säger Lisa Tagesson som är kategori- och marknadschef på Risenta.

Kokosmjöl framställs genom att kokosnötens fruktkött först kallpressas för att avlägsna oljan. Därefter torkas och mals fruktköttet varsamt för att behålla så många näringsämnen som möjligt. Mjölet innehållet 43 procent kostfiber och 20 protein och ger en lång mättnadskänsla.

Förutom kokosmjöl säljer Risenta även sojamjöl, rismjöl, bovetemjöl, nyponskalsmjöl, majsmjöl och mandelmjöl. Innehållsförteckningen till kokosmjölet hittar du på Risentas hemsida.

Källa och bild: RisentaSkrevs: 17:05 den 7 oktober 2012 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Chokladpenslade havreflarn, ägg- och glutenfria

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com