Senaste foruminläggen

Inspirerar för god mat och mer rörelse

Inspirerar för god mat och mer rörelse

Denna vecka är det satsningen Ett friskare Sverige som uppmärksammar vikten av goda matvanor och fysisk aktivitet. Det blir bland annat barnvagnsrally i Ängelholm och stegtävling på gruppboenden i Nyköping. Dessutom firas Måltidens dag den 18 oktober.

Fysisk aktivitet och goda matvanor är viktiga faktorer som påverkar välbefinnandet och en rad folksjukdomar. Därför uppmärksammar ”Ett friskare Sverige” dessa frågor under en vecka varje höst. Under veckan arrangeras över 2000 olika aktiviteter av över 500 arrangörer från kommun, landsting, ideella organisationer och privata aktörer över hela landet. Satsningen vänder sig främst till barn, ungdomar, äldre och personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Det är väldigt roligt att så många aktörer vill vara med och bidra till satsningen Ett friskare Sverige. Veckan ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra på sig genom konkreta aktiviteter i hela landet, säger Eva Söderberg som är projektledare för Ett friskare Sverige på Statens folkhälsoinstitut.

På Ett friskare Sveriges hemsida hittar du aktiviteter över hela Sverige.

Låt måltiden blomma

Måltidens dag, som alltid infaller den tredje torsdagen i oktober och i år den 18 oktober, är ett initiativ från föreningen Låt måltiden blomma. Föreningen arbetar på ideell basis med att ge måltiden en mer lustfylld status och uppmärksamma det hälsosamma möjligheterna att samlas i lugn och ro runt ett dukat bord. De föreslår att alla kan göra något roligt och bra i anknytning till Måltidens dag, berätta det för andra och bjuda till bords för samtal och måltidsupplevelse. Till årets måltidens dag har föreningen tagit fram recept på en grön soppa där du kan använda havregrädde istället för grädde och créme fraiche. Receptet hittar du på deras hemsida.

Källor: Folkhälsoinstitutet och Låt måltiden blommaSkrevs: 21:01 den 15 oktober 2012 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Grahamsbröd i långpanna

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com