Senaste foruminläggen

Fazer varnar för jordnötsolja i godis

Fazer varnar för jordnötsolja i godis

Fazer återkallar godiset Kina Röd i 185-grams påse med bäst-före-datum från 28.08.2013 till 25.10.2013 eftersom de innehåller spår av jordnötter i form av jordnötsolja. Produkten har funnits i handeln sedan september. Påsar med tidigare bäst-före-datum påverkas inte av återkallandet eftersom de är märkta med en varning för spår av nötter.

En kontroll hos Fazers underleverantör visade att en av råvarorna i produkten Kina Röd, en hasselnötsarom, innehåller jordnötsolja. Påsen är inte märkt med varning för ”spår av jordnötter” eftersom underleverantören intygat att fabriken är helt fri från jordnötter inklusive spår av jordnötter.

Fazers beräkningar visar att om man äter en hel påse Kina Röd 185 gram får man i sig 0,00009 mg jordnötsprotein. För mycket allergiska personer kan detta innebära risk för allergisk reaktion.

Påsar med tidigare bäst-före-datum är märkta med varning för ”spår av jordnötter” berörs därför inte av återkallelsen. Den mindre påsen av samma produkt, Kina Röd 100 gram, är också märkt med ”spår av jordnötter” och berörs därför inte heller.

– Fazer beklagar det inträffade och de obekvämligheter som det kan ha orsakat för konsumenterna. Fazer ser mycket allvarligt på det inträffade, skriver företaget på sin hemsida.

Om du har köpt Kina Röd med något bäst-före-datum från 28.08.2013 till 25.10.2013 kan du lämna tillbaka den till affären eller skicka den till Fazer Konsumentkontakt.

Kontaktuppgifter till Fazer hittar du på deras hemsida.

Källa och bild: FazerSkrevs: 22:56 den 29 november 2012 | I kategorin: Varningar | Skriv ut

Recept

Mjuk pepparkaka, gluten- och äggfri

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com