Senaste foruminläggen

Ving börjar med ambassadörer för födoämnesintoleranser

Ving börjar med ambassadörer för födoämnesintoleranser

Resebolaget Ving ska börja med matintolerans-ambassadörer på sina egna familjehotell Sunwing Family Resorts.
– Maten är en del av semesterupplevelsen, men den kan också vara ett orosmoment för födoämnesöverkänsliga. Med en intoleransambassadör på plats som kan kommunicera med köket blir det enklare för gästerna att njuta av semestern, oavsett matkänslighet, säger Lennart Kevdal på Sunwing.

Ving satsar på att utbilda och tillsätta ambassadörer som är specialiserade på födoämnesintoleranser på de egna familjehotellen. När den som är som är allergisk eller överkänslig för något livsmedel anger det vid bokningen får man en kontaktperson som man kan ha e-postkontakt med innan avresan. Väl på plats på hotellet fungerar kontaktpersonen som en länk mellan gästen och köket.

Börjar i sommar

På Vings familjehotell Sunwing Family Resorts på Gran Canaria, Teneriffa, Kreta, Rhodos, Cypern och Alcudia på Mallorca, kommer en eller två intoleransambassadörer att utbildas i födoämnesintoleranser som är vanliga i Skandinavien. I sommar börjar de sedan fungera som vägledare på hotellen.

– Det unika med detta är att det finns en person som är länken mellan gästen och köket. Vi har länge arbetat med att underlätta för våra gäster med matallergier på Sunwing genom att sälja gluten- och laktosfria varor på alla hotellens Minimarkets och vi har skyltar med symboler på bufféerna. Men nu går vi ett steg längre, säger Lennart Kevdal som är ansvarig för Food&Beverage på Sunwing Family Resorts.

Även flygplanspersonalen utbildas

För att underlätta för resenärerna när de flyger kommer även representanter från Vings flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia att gå utbildningen. Utbildningen genomförs i samarbete med allergikonsulenten Cecilia Brytmark.

Källa: Sunwing
Foto: Shutterstock (personerna på bilden har inget samband med artikeln)Skrevs: 21:22 den 15 januari 2013 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Kyckling med chutneyglace

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com