Senaste foruminläggen

Behandla allergin rätt under graviditet och amning

Behandla allergin rätt under graviditet och amning

Nu är pollensäsongen här och det är viktigt att du som är gravid eller ammar behandlar din allergi och astma på rätt sätt. Felaktiga råd har ibland lett till att kvinnor avstått från behandling – och därmed riskerat både sin egen och barnets hälsa.

Astma- och Allergiförbundets forskningsfond har sammanställt aktuell forskning  i broschyren ”Så sköter du om din astma och allergi under graviditeten”. Broschyren riktar sig till gravida och ammande kvinnor med astma och allergi och innehåller vetenskapligt grundade råd.

Broschyren bygger på handboken ”Astma & Allergi – handbok vid graviditet och amning” som är riktad till vårdpersonal och klargör hur gravida och ammande kvinnor med astma och allergi ska behandlas. Här har en grupp ledande svenska specialistläkare och forskare sammanställt den senaste forskningen på området och presenterar den tillsammans med sina egna erfarenheter.

– Jag vet att det finns en stor osäkerhet inte bara hos gravida kvinnor utan även hos professionen, som kan medföra att gravida kvinnor får olika råd om medicinering under graviditeten. All denna osäkerhet ger försämrad behandlingsföljsamhet. Broschyren hjälper gravida kvinnor att medicinera rätt, säger Ingalill Bjöörn som är ordförande i Astma- och Allergiförbundet.

Här är exempel på råd som broschyren ger när det gäller nästäppa och graviditet:

Både broschyren och boken finns att ladda ner från forskningsfondens hemsida.

Källa och bild: Astma- och AllergiförbundetSkrevs: 22:01 den 21 april 2013 | I kategorin: Lästips | Skriv ut

Recept

Köttfärssås, 6-8 port

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com