Senaste foruminläggen

Nya drycker från Alpro

Nya drycker från Alpro

Alpro har lanserat tre nya produkter – hasselnötsdryck samt osötad sojadryck och mandeldryck. Produkterna är helt växtbaserade och därmed naturligt mjölkfria.

Förra året lanserade Alpro mandeldryck i Sverige. Det var deras första produkt som inte var sojabaserad.

– Växtbaserade livsmedel inte längre bara är en trend. Allt fler söker sig till hälsosamma och miljövänliga produkter och det är därför viktigt att det finns ett brett utbud. År 2012 var en viktig milstolpe för Alpro, då vi med vår mandeldryck för första gången erbjöd en bas utöver soja. Vår hasselnötdryck är ytterligare ett viktigt steg när konsumenten vill ha fler valmöjligheter, säger Hanna Möller som är produktchef på Alpro. 

Det nya med mandeldrycken och sojadrycken är att de är osötade. Sojadrycken är ekologisk och därför tillsätts varken kalcium eller vitaminer.

Mandel är en naturlig källa till antioxidanter och vitamin E, som bland annat hjälper till att stärka immunförsvaret. Mandeldrycken är gjord av lättrostade mandlar som mals och blandats med vatten. Den är berikad med kalcium och vitaminerna B2 och B12, har lågt kaloriinnehåll, lågt fettinnehåll och är fri från mättade fetter.

Ett glas hasselnötsdryck ger 30 procent av det rekommenderade dagliga intaget av kalcium och vitaminerna B2, B12 och D2. Den är dessutom rik på vitamin E och innehåller en låg halt av mättat fett.

De nya produkterna säljs i de flesta livsmedelsbutiker. Rekommenderat butikspris för Alpro EKO Sojadryck Osötad är 23,50 kr, för Alpro Mandeldryck Osötad 26,50 kr och för Alpro Hasselnötsdryck 26,50 kr.

Källa och bild: Alpro

 

 Skrevs: 21:29 den 16 maj 2013 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Löksoppa med krutonger, 4 port

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com