Senaste foruminläggen

Ny fabrik för allergivänlig skolmat

Ny fabrik för allergivänlig skolmat

Livsmedelsföretaget Procordia Food har investerat i en helt ny fabrik för SärNär-godkänd färdigmat, anpassad för födoämnesöverkänsliga.

- Det här är en stor satsning för oss, en satsning i mångmiljonklassen. Det är väl investerade pengar. Tänk så många vi kan glädja och hjälpa med dessa rätter, säger Mikael Aru, vd för Procordia Food.

Den nya fabriken som ligger i Eslöv är Procordia Foods största satsning någonsin inom storhushåll. Här lagas köttbullar, biffar och andra färsrätter som är garanterat fria från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och äggprotein.

Inga spår av allergener

Produktionen sker enligt Livsmedelsverkets föreskrifter om SärNär-produktion, dvs tillagning av livsmedel för särskilda näringsbehov. I det här fallet innebär det att tillagningen sker på ett sätt som gör att det inte ska finnas spårämnen av allergener från gluten, mjölk, soja och ägg.

Slutet system

För att garantera detta har den nya fabriken ett helt slutet system, från intag av enskilda råvaror genom hela processen till färdig paketerad produkt. Fabriken har ett eget ventilationssystem och all personal som arbetar med de nya rätterna fått särskild utbildning.

- Det har varit ett omfattande arbete att förbereda produktionsanläggningen för tillverkning av dessa rätter. Nu kan vi garantera att de är fria från minsta lilla spårämne av dessa allergener, vilket annars kan vara allt som behövs för att en födoämnesöverkänslig ska bli sjuk. Vi hoppas också att vi genom denna satsning kan underlätta för landets förskole- och skolkök, säger Karin Nordgren som är produktchef färdigmat på Procordia Food.

Sex nya färsrätter

Det nya sortimentet marknadsförs under namnet Liva. Först ut är sex olika färsrätter, eftersom de är ett vanligt inslag på menyn i skolorna. Färsrätter är också mycket omtyckta och går att variera i oändlighet.
 
- Att kunna tillhandahålla rätter som alla kan äta och som förebygger att födoämnesöverkänsliga barn känner sig särskiljda är mycket viktigt, säger Karin Nordgren.

Mer om Liva hittar du på Livas hemsida.

Källa: Pressmeddelanden från Procordia
Bilder: ProcordiaSkrevs: 08:52 den 11 februari 2008 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Lammstek med örter och oliver

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com