Senaste foruminläggen

Cloetta lanserar Goody Good stuff

Cloetta lanserar Goody Good stuff

Goody Good Stuff kommer ursprungligen från England där det fick en utmärkelse inom ”Free from food awards 2012”. Godiset innehåller naturliga smaker och färger och är tillverkat utan gelatin, gluten, mjölk, ägg, soja och nötter.

Det är Cloetta som står bakom satsningen på Goody Good Stuff i Sverige.

– Undersökningar visar att konsumenten saknar produkter som Goody Good Stuff i godishyllan. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda detta alternativ som riktar sig mot så många olika grupper. I tester som gjorts bland konsumenter fick dessutom Goody Good Stuff högst poäng. Det är med andra ord inte bara ett bra alternativ utan också ett fantastiskt gott alternativ, säger Karin Sandberg som är Brand Manager för Goody Good Stuff på Cloetta.

Goody Good Stuff lanseras i smakerna Koala Gummy Bear, Cola Breeze samt Sour Mix Match. Godiset säljs i 100-grams påsar och beräknas kosta cirka 16 kronor.

Klicka på länken för att läsa innehållsförteckningar till de tre produkterna.  När du kommer in på sidan får du klicka på texten SE/DK/NO KONFEKTYR/GODTERI för att se innehållsförteckningen.

Godiset innehåller spår av vete men mängden gluten är under 20 mg/kg. I innehållsförteckningen står det att halten laktos är lägre än 10 mg per 100 g. När mjölkfri.com frågade om det innebär att det kan finnas mjölk i produkten, svarade Cloetta att de måste ange mängden laktos i produkten för att kunna skriva att den är laktosfri och att 10 mg laktos per 100 g är gränsvärdet för när en produkt får kallas laktosfri. Mätmetoderna för att mäta laktoshalten kan inte mäta lägre halter än 10 mg laktos per 100 g och därför kan de inte heller skriva att laktoshalten är 0 g. Men produkterna är tillverkade utan mjölk, så Cloetta garanterar att de inte innehåller mjölk. 

Källa och bild: CloettaSkrevs: 23:02 den 24 juni 2014 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Frusna vaniljbär

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com