Senaste foruminläggen

Ny pollenstation i Skåne underlättar för allergiker

Ny pollenstation i Skåne underlättar för allergiker

En ny mätstation för pollen har satts upp i Kristianstad. Det är Skånes tredje mätstation och kan hjälpa pollenallergiker att planera vardagen bättre.

I Sverige finns runt två miljoner pollenallergiker och bara i Skåne beräknas 30 procent av befolkningen, runt 380 000 personer, vara allergiska mot pollen.

Fram till nu har det funnits två mätstationer i Skåne, en i Malmö och en i Hässleholm. I mätstationerna samlas pollen in för att mäta pollenhalterna, vilka analyseras och dagligen rapporteras vidare.

Den som är allergisk kan följa pollenutvecklingen på flera hemsidor och använda den för att planera sin vardag och medicinering. Den nya mätstationen täcker Kristianstad med omnejd.

– Det är mycket glädjande att vi äntligen fått upp denna tredje mätstation i Skåne. Nu har vi fått mycket bättre geografisk täckning på data. Eftersom det är så stor del av Skånes befolkning som berörs av pollen så känns denna satsning extra viktig, säger Elisabeth Bengtsson som är folkhälsochef inom Region Skåne.

Här är några hemsidor där du hittar information om aktuella pollenhalter:

Källa: Region Skåne
Foto:
IBL

 Skrevs: 21:06 den 13 april 2015 | I kategorin: Omvärld | Skriv ut

Recept

Plommon- och grapemarmelad

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com