Senaste foruminläggen

Får pris för sina allergistudier

Får pris för sina allergistudier

Cancer- och Allergifondens Miljömedicinska pris 2015 går till Marianne van Hage, professor och överläkare samt chef på Enheten för Klinisk Immunologi och Allergi för sitt arbete med svår födoämnesallergi. Hon delar priset med Tina Dalianis som är professor vid institutionen för onkologi-patologi på Karolinska Institutet.

Cancer- och Allergifonden är en insamlingsstiftelse som har delat ut sitt miljömedicinska pris sedan 1995. Priset delas ut till forskare som gjort banbrytande upptäckter inom cancer- och allergiforskningen eller andra som på ett extraordinärt sätt betytt mycket för cancer- och allergiområdet ur ett samhällsnyttoperspektiv.

Årets pris går till Tina Dalianis och Marianne van Hage. Tina Dalianis får priset för sina studier på humant papillomvirus (HPV) och andra biomarkörer för individualiserad behandling av HPV positiv och negativ huvudhalscancer. Marianne van Hage får priset för sina studier av svår födoämnesallergi samt förbättrad diagnostik och behandling av allergisjukdom.

Tina Dalianis och Marianne van Hage är båda verksamma vid Karolinska Institutet.

- Det här är två mycket framstående forskare inom sina respektive områden som vi på Cancer- och Allergifonden har följt under en lång tid och kommer att fortsätta följa framöver, säger Lennart Sparell som är vetenskaplig sakkunnig på Cancer- och Allergifonden.

Prisutdelningen skedde den 27 maj vid en ceremoni på Livrustkammaren vid Kungliga slottet.

Bilden: Från vänster Tina Dalianis och Marianne van Hage.

Källa och bild: Cancer- och AllergifondenSkrevs: 12:47 den 14 juni 2015 | I kategorin: Forskning | Skriv ut

Recept

Apelsin- och avocadosallad

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com