Senaste foruminläggen

Fria lanserar nya bröd

Fria lanserar nya bröd

Under hösten lanserar Fria nya brödsorter som är fria från både gluten och mjölk. De senaste åren har Fria vuxit stadigt i takt med att efterfrågan på gluten- och mjölkfria bageriprodukter ökar.

Familjeföretaget Fria Bröd AB startade 1996 och tillverkar alla sina produkter i Västra Frölunda utanför Göteborg. De senaste åren har företaget märkt en allt större efterfrågan på glutenfria produkter och har därför utvecklat flera nya produkter som lanseras under hösten.
Det är en chiafralla och två matbröd, ett med smak av lingon/tranbär och ett med morot/nypon.

– Våra nya bröd skiljer sig från många andra glutenfria bröd på marknaden eftersom de har extra hög fiberhalt, är osötade och håller en lägre salthalt. Varje ny produkt utvecklas noggrant i vårt eget bageri i Västra Frölunda och vi jobbar i många olika led för att få fram rätt näringsinnehåll, konsistens, smak och balans mellan olika ingredienser. Idag är det inte bara personer med celiaki som väljer glutenfritt, utan fler och fler väljer bort gluten, säger Mathias Albinsson som är produktutvecklare på Fria Bröd.

– Vi står just nu inför en stor utvecklingsfas i Frias historia genom lanseringen av flera nya produkter i sortimentet och vårt nya formspråk. Det gäller för oss att möta den kraftigt ökade efterfrågan av glutenfria produkter, samtidigt som vi vill att våra kunder ska känna att det är lika enkelt och gott att äta glutenfritt som vanliga bageriprodukter, säger Jeanine Holmgren som är vd för Fria Bröd AB.

Källa och bild: Fria Bröd AB
 Skrevs: 21:08 den 27 september 2015 | I kategorin: Nya produkter | Skriv ut

Recept

Källarfranska, 20 st

Nya artiklar
Bli medlem på mjölkfri.com